top of page

Trots op ons huizenteam!


We zijn met vele vrijwilligers bij Buren zonder Grenzen: van verhuizers over coördinatoren tot buddy's. Maar alles begint bij ons huizenteam: zij ontmoeten vluchtelingen in woonnood, luisteren naar hun verhaal en bellen vervolgens verhuurders op om hen te overtuigen een woning te verhuren. Enthousiast smijt het huisenteam zich in vaak moeilijke zoektochten, soms tegen de tijd, zodat ze mensen een nieuwe thuis kunnen geven.


De laatste maanden mochten wij enkele nieuwe vrijwilligers in ons huizenteam verwelkomen en daar zijn we bijzonder blij mee! Want samen kon het huizenteam in oktober 2020 niet minder dan vier huurcontracten verzilveren en wel voor:


- Een Palestijns gezin met 4 kinderen, waaronder een pasgeboren baby, die in een erbarmelijke studio woonden

- Een alleenstaande mama uit Palestina met 3 kinderen

- Een alleenstaande mama uit Ghana met 2 kinderen

- Een Eritrese jongeman


Helaas dwingt de COVID-19 lockdown ons nu om de huizentochten stil te leggen, want huisbezoeken zijn niet meer toegelaten. Gelukkig vonden deze vier huishoudens op de valreep een nieuwe woning, mede dankzij de niet aflatende inspanningen van de vrijwilligers van het huizenteam. Het verhuisteam en buddyteam zullen er nu voor zorgen dat zij zich snel thuis voelen!


Komentarze


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page