top of page

Twee jaar Buren zonder Grenzen: bedankt!


In januari 2019 vierde Buren zonder Grenzen feest: ons Leuvens burgerinitiatief bestaat twee jaar! Sinds onze oprichting op 9 januari 2017 is de organisatie snel gegroeid. Ons verjaardagsfeest is de perfect gelegenheid om naar de cijfers achter Buren zonder Grenzen te kijken.

De voorbije twee jaar:

  • Vonden we een woning voor 35 huishoudens van erkende vluchtelingen, goed voor niet minder dan 126 personen

  • Matchten we 23 buddy's aan een familie of persoon met een vluchtelingenachtergrond. De buddy's maken nieuwkomers wegwijs in hun buurt of stad, en helpen hen bij al wat bij huren en integratie komt kijken

  • Groeide ons 'kernteam' dat alles coördineert en huizen zoekt uit van 6 leden aan de start tot 14 vaste leden

  • Vond ons verhuisteam een opslagruimte om gedoneerde meubels te stockeren. Van daaruit voorzagen zij de 35 huishoudens voor wie Buren zonder Grenzen een huurwoning vond van meubilair. Daarbovenop steunden ze nog eens 38 extra kwetsbare families met gratis meubels

Om dat te vieren nodigden we op 19 januari alle vrijwilligers en families uit op ons Winterfeest. Met koffie, thee, en gebak uit alle windstreken bliezen we twee kaarsjes uit. Enkele families zorgden voor mooie Arabische live-muziek. En als kers op de taart gaf één van onze huurders een prachtige speech die ons verhaal perfect samenvat. Lees de speech hier!

Dit alles is enkel mogelijk door de vele mensen die ons steunen. In naam van alle vrijwillgers en families: bedankt! Wil je ons in de toekomst ook steunen? Dat kan! Vrijwilliger worden, meubels doneren of een woning verhuren: mail ons. Ook financiële giften zijn erg welkom op BE41 0689 0876 2210.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page