top of page

Een brief aan Buren zonder Grenzen


Op het Winterfeest van Buren zonder Grenzen op 19 januari nam een Syrische vrouw, Lionor, het woord. In perfect Nederlands las ze een brief voor om de organisatie te bedanken. Buren zonder Grenzen vond voor haar een studio in 2017, en voor haar schoonzus en haar 3 kinderen een appartement in 2018. Omdat haar brief perfect samenvat waar Buren zonder Grenzen voor staat, publiceren we hem graag op onze website met haar toestemming.

 

Dag allemaal! Ik ben Lionor. Mag ik even jullie aandacht? Ik zou graag de hele groep van Buren zonder Grenzen hartelijk willen bedanken.

Jullie zijn voor mij als engelen. Voor mijn neefjes zijn jullie 'Super Heroes' of 'Super Vrouwen'. Jullie helpen ons … zonder verwachtingen (zelfs geen bedankje).

Wat ik heel erg belangrijk vind is dat jullie er altijd voor zorgen dat we met een goed humeur weggaan ook al hebben we problemen of zijn we boos of verdrietig. Ook onze achtergrond is niet belangrijk. Voor jullie zijn we allemaal hetzelfde.

Jullie hebben veel dingen voor mij en mijn familie gedaan en ik weet dat jullie dit ook doen voor veel andere mensen.

Elke keer dat ik naar jullie gezicht kijk, zie ik geluk, ook al zijn jullie moe en hebben jullie waarschijnlijk geen tijd. Ik heb jullie nooit horen klagen.

Jullie hebben ons opgevangen op het vliegveld, geholpen met de verhuis, bij ziekte. Jullie hebben onze vreugde, onze zorgen en ons verdriet gedeeld. Jullie zijn hier met ons.

We voelen ons veilig bij jullie. We hebben geluk met mensen zoals jullie.

Ik wens dat alle mensen een hart hebben zoals jullie hart en dat we zonder oorlogen en in veiligheid kunnen leven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page