top of page

Ik zoek een woning

Erkende vluchtelingen op zoek naar een huurwoning in de brede regio rond Leuven kunnen via dit formulier een vraag om ondersteuning richten aan Buren zonder Grenzen. Door dit formulier in te vullen (of door een hulpverlener te laten invullen) kom je terecht op de hulp wachtlijst van Buren zonder Grenzen. Daarmee kunnen we je contacteren wanneer wij de mogelijkheid hebben om een zoektocht op te starten.

Update april 2024: aanmeldstop

Buren zonder Grenzen heeft de voorbije 7 jaar erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden geholpen bij het zoeken naar een gepaste en betaalbare woning. Deze intense zoektochten - vaak voor zeer kwetsbare personen - werd volledig gedragen door vrijwilligers.

Spijtig genoeg stellen wij vast dat de huizenmarkt in Vlaanderen ons niet meer toelaat om onze doelstelling te bereiken: het aanbod van woningen is te schaars en het aanbod van “een woning naar eigen keuze van goede kwaliteit, in een goede omgeving aan een betaalbare prijs en met woonzekerheid” (artikel 3 Vlaamse wooncode) onbestaande is in Oost-Brabant. Toch blijft onze wachtlijst groeien. Wij zien ons daarom verplicht om het aanvraagformulier voor hulp (tijdelijk) weg te halen van onze website.

Andere hulpvragen

Voor alle andere vragen om hulp kan je ons steeds contacteren via e-mail.

bottom of page